BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-02

Bedford
Road

Sector

Residential

Location

Haringey, London

Status

Completed

Services

Construction

The brief required us to construct a larger kitchen and dining area by building up to the Southern boundary, while also creating a new suite of rooms by extending North. These new spaces were all articulated with a series of vaulted ceilings which added interest to the interior spaces.  Externally, each brick arch above a crittall window aligns with an internal vault allowing light to symmetrically illuminate the interiors' ceiling.

BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-03
BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-04
BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-05
BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-06

"For the extensions we used a dark brick to differentiate the new additions from the existing building, using an exposed light-coloured brick to define the internal spaces.  The glazing has been positioned to respond to not only the rhythm of the existing façade but also the internal functions of the corresponding internal rooms. Instead of extensive glazing, each window or door works harmoniously between inside or out, be it the door from the kitchen or the window seat in the dining room."

BR-atomicarchitecture-siadesignbuild-07