WR-lbmvarchitrect-siadesignbuild-02

Wolseley
Road

Sector

Residential

Location

Haringey, London

Status

Completed

Services

Construction

Steel and glass reflecting aged walls, surrounded by a carefully thought green habitat meant to soften the perfect, precise angles of this contemporary intrusion.

The project is a replacement of an existing extension made in the 80s of a Victorian semidetached terraced house in north London, Conservation area.
An exposed steel structure is encased in a FW50 shuco curtain wall system to guarantee a perfect insulation and avoiding any possible cold bridge. A green roof is provided to guarantee a better visual impact from the upper floors and insulation.

WR-lbmvarchitrect-siadesignbuild-03
WR-lbmvarchitrect-siadesignbuild-04
WR-lbmvarchitrect-siadesignbuild-05
WR-lbmvarchitrect-siadesignbuild-06

Usually,the task of merging two volumes of different styles and compositions is a very challenging one and can end quite badly.In this case however, I consider the union as being a success, the new building beautifully emphasizing the old construction,integrating harmoniously into the garden ambiance.

070320111617_edited.jpg

Previous